Over de accommodatie

Er zijn 30 kamers en 10 kampeerplekken voor trekkers, die te voet of met de fiets komen. Er zijn 2, 3 of 4-persoonskamers. U kunt parkeren op de eigen parkeerplaats, welke voorzien is van een slagboom. Gasten krijgen hiervoor een sleutel.

Kamperen is alleen toegestaan voor wandelaars of fietsers met een trekkerstent. Gasten met auto, caravan of camper kunnen hier niet kamperen.

Het Zeehuis heeft Green Key Gold. Dat is een certificaat dat aangeeft dat we veel aan duurzaamheid doen. Er worden eisen gesteld aan duurzame producten, zuinig energiegebruik, goede isolatie, zuinig watergebruik en scheiding van afvalstromen.

We hebben, behalve op het dak van het huis nu ook zonnepanelen op de schuur liggen en zijn verder bezig met het plaatsen van warmtepompen.

meer informatie over Green Key: https://www.greenkey.nl/

B0C7BAD8-D976-4E25-BD68-F2106DB2BC21_1_105_c

Het Zeehuis

Het Zeehuis staat boven op het Duin aan de noordkant van Bergen aan Zee. Het huis heeft dertig kamers, twee zalen en een hal. Het huis is in 1908 gebouwd als zomerverblijf van het Burgerweeshuis van Amsterdam en sinds 1960 als natuurvriendenhuis in gebruik. Je kunt er overnachten in twee-, drie- of vierpersoonskamers. Er zijn twee goed geoutilleerde keukens, waar je zelf kunt koken. Trekkers (te voet of met de fiets) kunnen met een trekkerstentje kamperen in het duin achter het huis.

De Kleine Zaal

De Kleine Zaal ligt naast de kleine keuken. Hier staan tafels en stoelen en er is een zithoek. Deze zaal wordt bij uitzondering verhuurd en is bedoeld voor individuele gasten en families.

De Grote Zaal

De Grote Zaal is een grote ruimte met twee serres. Deze kan door een grotere (max. 60 personen) gehuurd worden. Ernaast is de grote keuken, voorzien van alle gemakken. Kleine groepen kunnen deze zaal mogelijk tegelijkertijd gebruiken en delen dan uiteraard de voorzieningen.

De Hal

De Hal is een mooie ruimte met een stamtafel en een zithoek. Dit is de ontmoetingsruimte van het huis. Je kunt hier als gast verblijven, de receptiebalie is hier en er is een wisselende kunstexpositie. Ook passanten kunnen hier langskomen en genieten van een drankje en mooie schilderijen.

Terreinonderhoud, Henk en Willem

gast

“Ik vind het heel bijzonder hoe netjes en mooi alles eruit ziet in en om het Zeehuis”, Mooi om te zien hoe dit huis wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers. Op de dinsdag zijn Henk en Willem altijd aanwezig. Zij houden zich bezig met het onderhoud van het terrein.

 

Vrijwilligers, ze zijn onmisbaar! • Vrijwilliger bij Nivon

Wil jij als vrijwilliger helpen bij het onderhouden van de Nivon-locaties?

4F628086-AEDD-492A-96D5-07E168E161D1_1_105_c

Faciliteiten

Benieuwd naar alle voorzieningen van Het Zeehuis? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Twee mooie zalen
  • Hal met wisselende kunstexposities
  • Goed geoutilleerde keukens
  • 30 slaapkamers
  • goede wifi
  • kampeerterrein voor trekkers

Omgeving

Ben je benieuwd naar alle leuke dingen die je op en rondom het terrein van het Zeehuis kan doen? Hier lees je alles over wandel- en fietsroutes, bezoekerscentra en meer.

  • Bergen aan Zee
  • Bergen
  • Egmond
  • Schoorl
Lees meer